top of page

e-Health (Blended care)

Als het over e-Health gaat, komt vaak de term ‘blended care’ om de hoek kijken. E-Health zijn zelfhulpprogramma's, trainingen en informatie over psychische klachten die via het internet beschikbaar zijn. Daarnaast  bestaat E-Health uit online ondersteuning van de therapie.

 

Ook binnen Psychologenpraktijken Bos en Lommer wordt e-Health aangeboden in de vorm van blended behandelingen, waarbij face-to-face-gesprekken afgewisseld worden met opdrachten in Therapieland, QIT-online of apps (Mindfulness VGZ) en feedback via dat platform. Dit past heel goed bij de actieve benadering die we al hadden. Het face-to-face-contact is het allerbelangrijkste, en e-Health is daar een uitstekende ondersteuning en aanvulling voor die er voor zorgt dat de behandeltrajecten effectiever en efficiënter worden.

U kunt dit samen met uw behandelaar bespreken. In een beveiligde digitale omgeving worden onderdelen van de reguliere therapie door middel van filmpjes van psychologen en animaties uitgelegd. Het  kan prettig zijn om de uitleg die in de therapie gegeven is nog eens te beluisteren.

 

Een bijkomend voordeel is dat de behandeling op een eigen gekozen tijdstip en tempo gevolgd kan worden waardoor de regie bij u als client blijft. Zie voor meer informatie over e-Health op de website van Therapieland.

Hoe werkt het? 

- Je behandelaar of begeleider nodigt je uit voor een online programma;

- Je ontvangt de uitnodiging in je mail. Klik vervolgens op de link in de uitnodiging;

- Nu kun je je account registreren door je gegevens in te vullen en een wachtwoord te kiezen. Je kunt een nickname kiezen als je liever niet je eigen

  naam gebruikt;

- Je ontvangt een bevestigingsmail en vanaf nu kun je kosteloos gebruik maken van het programma. Bovendien behoud je je leven lang toegang!

E-Health lijkt niet voor alle soorten psychische klachten en therapie situaties geschikt. Zie hier voor dit artikel op de website van Medisch contact. Er zijn contra indicaties voor e-Health. Zoals bij weinig of verminderde therapie motivatie, problemen met het werken op de computer. Maar ook wanneer er sprake is van ernstiger psychische klachten of een dreigende crisis door ernstige psychotische klachten. De universiteit van Twente heeft een openbare vragenlijst ontwikkeld om na te gaan in hoeverre E-Health als instrument voor Blended care geindiceerd is, zie Universiteit van Twente.

Terug

bottom of page