Psychologenpraktijk C. Schuytstraat

 

 

 
Foto Bram (2).jpg

Bram Pieters

psycholoog,
psychotherapeut

werktalen: Nederlands

email: bram.pieters@psychologeninamsterdamwest.nl

Werkzaamheden:

In 2020 heb ik de opleiding tot psychoanalytisch psychotherapeut bij de NVPP met succes afgerond. Mijn belangstelling gaat vooral uit naar langdurende psychoanalytische psychotherapie bij volwassenen (individueel/paren/groepen) met karakterproblematiek, stemmings-, angst- en/of eetstoornissen. Tevens voer ik graag op indicatie aanvullend persoonlijkheidsdiagnostiek uit met behulp van de Rorschach. Voorts heb ik affiniteit met het bieden van groepstherapie en "trainingen" in mindfulness / aandachtsgerichte cognitieve therapie (ACT).

Achtergrond en werkervaring:

Gedurende mijn studie aan de Universiteit van Amsterdam heb ik mij altijd sterk aangetrokken gevoeld tot het psychoanalytische referentiekader. Mijn afstudeeropdracht en stage heb ik dan ook bij het Nederlands Psychoanalytisch Instituut gedaan.
 

Na mijn afstuderen heb ik een vaste betrekking bij het NPI als diagnostisch medewerker gekregen en was als onderzoeksmedewerker verbonden aan het Cohortproject: effectiviteit psychoanalytische behandelingen, waarbij mijn bijdrage specifiek de Rorschach betrof. Tegelijkertijd was ik actief bij de Vereniging voor de Rorschach, als docent/supervisor, en later ook als voorzitter. Op freelance basis voerde ik daarnaast geregeld bij het Pieter Baan Centrum aanvullend persoonlijkheidsdiagnostiek uit met behulp van de Rorschach.
 

Naast mijn diagnostische werk ben ik eind 2006 begonnen bij de Praktijk voor Psychotherapie Amsterdam e.o. waar ik mij naast psychodiagnostische werkzaamheden voornamelijk ben gaan richten op therapeutische werkzaamheden. Daar ben ik vervolgens in 2008 begonnen met de opleiding tot psychotherapeut bij de RINO Amsterdam. Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Psychologenpraktijk Bos en Lommer aan de Baarsjes in Amsterdam.

 

Terug

Melissa Brania

orthopedagoog - psychotherapeut

 

werktalen: Nederlands

email: melissabrania@gmail.com

Werkdagen: maandag en dinsdag

 

Werkzaamheden:

Ik behandel kinderen, adolescenten en volwassenen met uiteenlopende problematiek. Mijn specialisatie en voorkeur gaan uit naar problematiek met betrekking tot negatief zelfbeeld, burn-out, depressie, angst, hechting, autonomie, identiteitontwikkeling en ouder-kind problematiek.

 

Mijn visie op de therapeutische relatie is dat de cliënt(e) zelf het beste weet wat er aan de hand is en wat hij/zij zou willen of nodig heeft. Als therapeut probeer ik dan ook zo goed mogelijk aan te sluiten bij de cliënt(e) zodat ik hem/haar met mijn vakkennis, empathie, en deskundigheid kan begeleiden in zijn proces.

Achtergrond en werkervaring:

Ik heb ervaring met groepstrainingen, de COMET training voor zelfbeeldverbetering en de mindfulness training bij kinderen.

Daarnaast ben ik mij momenteel aan het verdiepen in systeemtherapie; de meest aangewezen vorm van behandeling bij relatie- en gezinsproblemen. 

Terug

foto%20Lotte_edited.jpg

Lotte Cuperus

psycholoog Msc

 

werktalen: Nederlands

email: lotte.cuperus@psychologeninamsterdamwest.nl

 

Werkzaamheden:

In januari 2021 ben ik gestart als basispsycholoog bij de praktijk op de locatie Van Kingsbergenstraat en zal in de toekomst ook werkzaam zijn op de locatie Cornelis Schuytstraat. Mijn werkzaamheden bestaan uit het afnemen van intakes en daarnaast ga ik mij richten op behandelingen in de BGGZ. Tevens ontwikkel ik mijn vaardigheden op het gebied van cognitieve gedragstherapie.

Achtergrond en werkervaring:

In juni 2020 heb ik de master Klinische Psychologie afgerond aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik twee stages afgerond (in een kliniek voor ernstige psychiatrische klachten (Mentrum) en in een psychiatrische instelling op Jamaica). 

 

De laatste jaren heb ik mij verdiept in de holistische benadering van psychische klachten. Hierbij wordt de mens als geheel gezien en wordt er op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau naar de oorzaak van de klachten gekeken. Ik hoop in de toekomst de raakvlakken tussen de reguliere zorg en oosterse theorieën en filosofieën met elkaar te kunnen verbinden. De verschillende behandelvormen derde generatie cognitieve gedragstherapie (zoals ACT en MBCT) sluiten hier goed op aan. Daarnaast geef ik seksuele voorlichting op basisscholen in Amsterdam. Ik vind het belangrijk om kennis en bewustzijn over seksualiteit te verspreiden en de taboes rondom seksualiteit te doorbreken. 

Terug

 
Foto Kim nw.jpg

Kim Schäffer

psycholoog in opleiding tot gz-psycholoog

 

werktalen: Nederlands

email: kim.schaffer@psychologeninamsterdamwest.nl

Werkzaamheden:

Ik geloof dat mensen gelijk zijn in de universele emoties die wij ervaren en dat iedereen op een moment in het leven wordt geconfronteerd met de eigen kwetsbaarheid, breekbaarheid en onmacht. Dit kan komen door ingrijpende gebeurtenissen, zoals verliezen, of meerdere factoren in de omgeving waardoor druk ontstaat en iemand tijdelijk minder gevoel van controle ervaart. Het is voor mij een uitdaging om als psycholoog creatief te zijn en opzoek te gaan naar dat wat werkzaam is voor velen, maar tegelijk aansluit bij de persoon die tegen over mij zit. Mijn interesse ligt op het gebied van relatieproblemen en problemen in het contact met anderen, zoals bindings- of verlatingsangst, maar bijvoorbeeld ook autisme. Tevens geef ik voornamelijk behandelingen gericht op de meest voorkomende klachten onder Nederlanders: angst en depressie. Hierbij hou ik rekening met de onderliggende persoonlijkheid en hechtingsproblemen. Tevens gebruik ik vanwege mijn Indische achtergrond en liefde voor reizen technieken uit de oosterse filosofie, zoals meditatie en mindfulness. Binnen de praktijk zal ik ook traumabehandelingen geven door het gebruik van EMDR. Daarnaast ben ik van mening dat een behandeling niet langer moet duren dan nodig, maar dat het wenselijk is om goed te bepalen waarom bepaalde klachten bestaan, zeker wanneer deze terugkerend zijn.

Achtergrond en werkervaring:

Mijn werkervaring in het kort: Binnen de specialistische GGZ heb ik bij grote instellingen van de Parnassia Groep gewerkt waar ik veel ervaring heb kunnen opdoen in het werken met kinderen, jongeren en volwassenen. Hierbij heb ik behandelingen gegeven voor uiteenlopende klachten zoals ADHD, autisme, persoonlijkheidsproblematiek en angst of depressieve stoornissen. Voorheen werkzaam als psycholoog bij Lucertis en PsyQ.

Terug

 
Foto Noor zw.jpeg

Noor Zigenhorn

psycholoog Msc

 

werktalen: Nederlands en Engels

email: Noor.zigenhorn@psychologeninamsterdamwest.nl

 

Werkzaamheden 

Ik behandel voornamelijk volwassenen met uiteenlopende problematiek vanuit zowel de Cornelis Schuytstraat als de van Kinsbergenstraat. Ik werk graag persoonsgericht op een gestructureerde manier met o.a. cognitieve gedragstherapie, schematherapie en acceptance and commitmenttherapie. Daarnaast gebruik ik graag elementen vanuit meditatie, mindfulness en yoga. Ik sta naast de client om samen op zoek te gaan naar datgene wat nodig is om klachten of hardnekkige patronen in het leven te doorbreken. Dit doe ik met veel compassie, humor en zonder oordeel. 

 

Achtergrond en werkervaring 

In 2017 behaalde ik  mijn master Klinische Gezondheidszorgpscyhologie aan de Universiteit van Amsterdam. In mijn stage heb ik ervaring op gedaan op de afdeling seksuologie van het AMC. Daarna heb enige tijd bij BuurtzorgT gewerkt. De nadruk lag hier op herstelgerichte persoonlijke zorg, waarbij het uitgangspunt was dat ieder mens voldoende krachten heeft om met zijn klachten om te gaan. Vervolgens heb ik een jaar bij Jellinek gewerkt waar ik ervaring heb opgedaan met verslavingsproblematiek, maar ook met geprotocolleerd en gestructureerd werken. 

Ik heb nascholing gevolgd in o.a. cognitieve gedragstherapie en schematherapie. 

Terug

Julia Prevoo.jpeg

Julia Prevoo

psycholoog Msc

 

werktalen: Nederlands en Engels

email: Julia.prevoo@psychologeninamsterdamwest.nl

 

 

Werkzaamheden:
Als basispsycholoog bij praktijk Bos en Lommer houd ik mij bezig met het voeren van intakegesprekken en het geven van behandeling aan zowel jeugd als volwassenen. In mijn behandelingen maak ik onder andere gebruik van visualisaties, EMDR, mindfulness en elementen uit Cognitieve Gedragstherapie.

Achtergrond en werkervaring:
In de zomer van 2019 heb ik mijn master klinische ontwikkelingspsychologie afgerond aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Sindsdien ben ik werkzaam op verschillende plekken. Ik werk als POH-GGZ bij een huisartsenpraktijk, waar ik (voornamelijk volwassen) cliënten met zeer uiteenlopende problematiek behandel. Daarnaast ben ik werkzaam als basispsycholoog bij een kleine praktijk voor kinderen met leer- en/of ontwikkelingsproblematiek. Hier verricht ik voornamelijk diagnostische werkzaamheden. Tevens heb ik een tijd als ambulant begeleider gewerkt met kinderen met ASS. Samen werkten we spelenderwijs aan doelen met betrekking tot emotieregulatie, sociale vaardigheden en zelfbeeld.

Terug

 

Emma van Damme

secretaresse, bureaumanager

 

Werkzaamheden:

Mijn functie is secretaresse/bureaumanager van de praktijk. 

Ik voer allerlei werkzaamheden binnen het secretariaat uit. 

Ik zorg voor de afwikkeling van binnengekomen aanmeldingen, verwijsbrieven, intake-afspraken en berichten voor de verschillende therapeuten vallen onder mijn hoede. 

Naast mijn werk in het secretariaat, ben ik werkzaam in het management waar ik verschillende administratieve en financiële taken uitvoer. Ook beantwoord ik verschillende administratieve vragen met betrekking tot; afspraken maken/verzetten, de vergoeding vanuit de verzekeraars en kosten, behandelmogelijkheden, zorgnota’s, verwijzingen, etc.

 

Achtergrond en werkervaring:

Na mijn opleidingen Sociaal Pedagogisch Werk afgerond te hebben, stroomde ik door naar de studie Pedagogiek. Al snel werd mij daar bevestigd dat mijn interesse ligt in sociaal contact en het functioneren van mensen. 

Het verwelkomen van mensen, service bieden en de sociale kant van deze functie sprak mij direct aan. De combinatie, van de secretaressewerkzaamheden, management en psychologie, interesseert mij zeer.

Terug

Liesbeth Berris

secretaresse

 

 

Werkzaamheden;

Ik ben secretaresse van de praktijk. Ik draag zorg voor de afwikkeling van binnengekomen aanmeldingen, verwijsbrieven, intake-afspraken en berichten voor de verschillende therapeuten vallen onder mijn verantwoordelijkheid. 


 

Achtergrond en werkervaring:

Na mijn opleiding Docent Tekenen en Handvaardigheid afgerond te hebben, ben ik werkzaam geraakt in de BSO. Mijn interesse ligt in het contact met mensen en hun functioneren.  

Het verwelkomen van mensen, service bieden en de sociale kant van deze functie sprak mij direct aan.

 

Terug