top of page

Psychologenpraktijk C. Schuytstraat

 

 

Bram Pieters
Foto Bram (2).jpg

Bram Pieters

psycholoog,
psychotherapeut

werktalen: Nederlands

email: bram.pieters@psychologeninamsterdamwest.nl

Werkzaamheden:

In 2020 heb ik de opleiding tot psychoanalytisch psychotherapeut bij de NVPP met succes afgerond. Mijn belangstelling gaat vooral uit naar langdurende psychoanalytische psychotherapie bij volwassenen (individueel/paren/groepen) met karakterproblematiek, stemmings-, angst- en/of eetstoornissen. Tevens voer ik graag op indicatie aanvullend persoonlijkheidsdiagnostiek uit met behulp van de Rorschach. Voorts heb ik affiniteit met het bieden van groepstherapie en "trainingen" in mindfulness / aandachtsgerichte cognitieve therapie (ACT).

Achtergrond en werkervaring:

Gedurende mijn studie aan de Universiteit van Amsterdam heb ik mij altijd sterk aangetrokken gevoeld tot het psychoanalytische referentiekader. Mijn afstudeeropdracht en stage heb ik dan ook bij het Nederlands Psychoanalytisch Instituut gedaan.
 

Na mijn afstuderen heb ik een vaste betrekking bij het NPI als diagnostisch medewerker gekregen en was als onderzoeksmedewerker verbonden aan het Cohortproject: effectiviteit psychoanalytische behandelingen, waarbij mijn bijdrage specifiek de Rorschach betrof. Tegelijkertijd was ik actief bij de Vereniging voor de Rorschach, als docent/supervisor, en later ook als voorzitter. Op freelance basis voerde ik daarnaast geregeld bij het Pieter Baan Centrum aanvullend persoonlijkheidsdiagnostiek uit met behulp van de Rorschach.
 

Naast mijn diagnostische werk ben ik eind 2006 begonnen bij de Praktijk voor Psychotherapie Amsterdam e.o. waar ik mij naast psychodiagnostische werkzaamheden voornamelijk ben gaan richten op therapeutische werkzaamheden. Daar ben ik vervolgens in 2008 begonnen met de opleiding tot psychotherapeut bij de RINO Amsterdam. Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Psychologenpraktijk Bos en Lommer aan de Baarsjes in Amsterdam.

 

Terug

Melissa Brania

orthopedagoog - psychotherapeut

 

werktalen: Nederlands

email: melissabrania@gmail.com

Werkdagen: maandag en dinsdag

Melissa Brania

Werkzaamheden:

Ik behandel kinderen, adolescenten en volwassenen met uiteenlopende problematiek. Mijn specialisatie en voorkeur gaan uit naar problematiek met betrekking tot negatief zelfbeeld, burn-out, depressie, angst, hechting, autonomie, identiteitontwikkeling en ouder-kind problematiek.

 

Mijn visie op de therapeutische relatie is dat de cliënt(e) zelf het beste weet wat er aan de hand is en wat hij/zij zou willen of nodig heeft. Als therapeut probeer ik dan ook zo goed mogelijk aan te sluiten bij de cliënt(e) zodat ik hem/haar met mijn vakkennis, empathie, en deskundigheid kan begeleiden in zijn proces.

Achtergrond en werkervaring:

Ik heb ervaring met groepstrainingen, de COMET training voor zelfbeeldverbetering en de mindfulness training bij kinderen.

Daarnaast ben ik mij momenteel aan het verdiepen in systeemtherapie; de meest aangewezen vorm van behandeling bij relatie- en gezinsproblemen. 

Terug

Sabine

Sabine Weijland

psycholoog

werktalen: Nederlands, Engels. 

email: sabine.weijland@psychologeninamsterdamwest.nl

Foto Sabine Weijland.jpg

Werkzaamheden

Bij de praktijk werk ik vanaf begin 2019 als basispsycholoog op de locatie Van Kingsbergenstraat. Daarnaast ben ik ook werkzaam als praktijkondersteuner GGZ in de 1e lijn bij een huisartsenpraktijk in Amsterdam. Mijn aanpak bestaat uit cliëntgerichte behandelingen bij adolescenten, volwassenen en ouderen met uiteenlopende problematiek. Afhankelijk van de aangemelde problematiek pas ik zowel cognitief gedragstherapie als elementen uit mindfulness toe.

 

Achtergrond en werkervaring

Na mijn master Klinische Neuropsychologie in 2016 te hebben afgerond aan de UvA, heb ik ervaring kunnen doen in het begeleiden van vluchtelingen en daarbij een ‘empowerment' cursus opgezet. Daarna ben ik gaan werken bij een vrijgevestigde praktijk in Amsterdam, waar ik bekend ben geraakt met kortdurende behandelingen (BGGZ) voor angst - en depressieve klachten, chronische pijnklachten en negatief zelfbeeld. 

Terug

foto%20Lotte_edited.jpg

Lotte Cuperus

psycholoog Msc

 

werktalen: Nederlands

email: lotte.cuperus@psychologeninamsterdamwest.nl

Lotte

Werkzaamheden:

In januari 2021 ben ik gestart als basispsycholoog bij de praktijk op de locatie Van Kingsbergenstraat en zal in de toekomst ook werkzaam zijn op de locatie Cornelis Schuytstraat. Mijn werkzaamheden bestaan uit het afnemen van intakes en daarnaast ga ik mij richten op behandelingen in de BGGZ. Tevens ontwikkel ik mijn vaardigheden op het gebied van cognitieve gedragstherapie.

Achtergrond en werkervaring:

In juni 2020 heb ik de master Klinische Psychologie afgerond aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik twee stages afgerond (in een kliniek voor ernstige psychiatrische klachten (Mentrum) en in een psychiatrische instelling op Jamaica). 

 

De laatste jaren heb ik mij verdiept in de holistische benadering van psychische klachten. Hierbij wordt de mens als geheel gezien en wordt er op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau naar de oorzaak van de klachten gekeken. Ik hoop in de toekomst de raakvlakken tussen de reguliere zorg en oosterse theorieën en filosofieën met elkaar te kunnen verbinden. De verschillende behandelvormen derde generatie cognitieve gedragstherapie (zoals ACT en MBCT) sluiten hier goed op aan. Daarnaast geef ik seksuele voorlichting op basisscholen in Amsterdam. Ik vind het belangrijk om kennis en bewustzijn over seksualiteit te verspreiden en de taboes rondom seksualiteit te doorbreken. 

Terug

Kim
Foto Kim nw.jpg

Kim Schäffer

psycholoog in opleiding tot gz-psycholoog

 

werktalen: Nederlands

email: kim.schaffer@psychologeninamsterdamwest.nl

Werkzaamheden:

Ik geloof dat mensen gelijk zijn in de universele emoties die wij ervaren en dat iedereen op een moment in het leven wordt geconfronteerd met de eigen kwetsbaarheid, breekbaarheid en onmacht. Dit kan komen door ingrijpende gebeurtenissen, zoals verliezen, of meerdere factoren in de omgeving waardoor druk ontstaat en iemand tijdelijk minder gevoel van controle ervaart. Het is voor mij een uitdaging om als psycholoog creatief te zijn en opzoek te gaan naar dat wat werkzaam is voor velen, maar tegelijk aansluit bij de persoon die tegen over mij zit. Mijn interesse ligt op het gebied van relatieproblemen en problemen in het contact met anderen, zoals bindings- of verlatingsangst, maar bijvoorbeeld ook autisme. Tevens geef ik voornamelijk behandelingen gericht op de meest voorkomende klachten onder Nederlanders: angst en depressie. Hierbij hou ik rekening met de onderliggende persoonlijkheid en hechtingsproblemen. Tevens gebruik ik vanwege mijn Indische achtergrond en liefde voor reizen technieken uit de oosterse filosofie, zoals meditatie en mindfulness. Binnen de praktijk zal ik ook traumabehandelingen geven door het gebruik van EMDR. Daarnaast ben ik van mening dat een behandeling niet langer moet duren dan nodig, maar dat het wenselijk is om goed te bepalen waarom bepaalde klachten bestaan, zeker wanneer deze terugkerend zijn.

Achtergrond en werkervaring:

Mijn werkervaring in het kort: Binnen de specialistische GGZ heb ik bij grote instellingen van de Parnassia Groep gewerkt waar ik veel ervaring heb kunnen opdoen in het werken met kinderen, jongeren en volwassenen. Hierbij heb ik behandelingen gegeven voor uiteenlopende klachten zoals ADHD, autisme, persoonlijkheidsproblematiek en angst of depressieve stoornissen. Voorheen werkzaam als psycholoog bij Lucertis en PsyQ.

Terug

Fenna IMG-20210916-WA0008 (1).jpg

Fenna van der Burg

psycholoog Msc

 

werktalen: Nederlands en Engels

email: Jenna.vanderburg@psychologeninamsterdamwest.nl

 

Jenna

Werkzaamheden:
Sinds december 2021 ben ik werkzaam in Psychologenpraktijk Bos en Lommer. Ik geef individuele therapie aan (jong)volwassenen en daarnaast doe ik diagnostiek. Ik behandel diverse problematiek zoals stress- en burn-out gerelateerde klachten, negatief zelfbeeld, depressie, angst en dwang en vaker wel dan niet een combinatie van deze. 

We zullen samen op zoektocht gaan naar patronen in gedrag, gevoelens en gedachten, acceptatie en begrip. In mijn werkwijze maak ik gebruik van technieken uit de Cognitieve Gedragstherapie, mindfulness en ACT (Acceptance and Commitment therapie). Ik creëer graag een sfeer waarin jij je op je gemak en gehoord voelt. Dit doe ik met een warme, respectvolle houding. Een fijne behandel balans zit voor mij tussen stil staan bij moeilijke, kwetsbare onderwerpen en aan de andere kant ruimte laten voor relativering en humor. Soms zal ik een spiegel voor houden wat confronterend kan zijn, maar vaak nodig is om stappen in de juiste richting te zetten. Ik begeleid met enthousiasme cliënten in hun groei. 

Achtergrond en werkervaring: Op dit moment volg ik de cursus Cognitieve Gedragstherapie. 
Halverwege 2020 ben ik afgestudeerd aan de Master Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik meegeholpen aan een onderzoek naar schuld en schaamte bij vroegkinderlijk trauma en EMDR/ImRs. Mijn klinische stage heb ik gedaan in een praktijk voor generalistische basis ggz waar ik merkte dat mijn interesse vooral gaat naar de persoon en de hulpvraag in plaats van de soort psychische problematiek. Hierna heb ik 11 maanden gewerkt bij Psycholoog Nederland waar ik werkervaring heb opgedaan met het geven van individuele en groepstherapie binnen de basis- en specialistische ggz.

Terug

Lien zittend_edited_edited.jpg

Lien Vossen

psycholoog Msc

 

werktalen: Nederlands 

email: lien.vossen@psychologeninamsterdamwest.nl

 

Lien

Werkzaamheden:

Volgens de positieve psychologie kunnen we allemaal gelukkig zijn wanneer we hier de juiste voorwaarden aan stellen. Het vergroten van je eigen veerkracht is hier een essentieel onderdeel in. Mijn visie is dat we dit nooit alleen hoeven te doen. Hulp vragen ís al een onderdeel van het tonen van je vaardigheid tot veerkracht. En samen komen we altijd verder dan alleen. Als positief psycholoog ben ik gespecialiseerd in de psychologie van vitaliteit, geluk, voldoening en veerkracht. Ik werk graag met bewustzijnsgroei, introspectie, relatiedynamieken en levensfaseproblemathiek.  

Achtergrond en werkervaring:

Vanuit mijn stage heb ik als psycholoog en trainer gewerkt aan het ontwikkelen en geven van leiderschapstrainingen bij een start up bedrijf. Hierna ben ik zelf als ondernemer in de gezondheidszorg gaan werken. Inmiddels vind ik de combinatie van ondernemen én werken bij een praktijk met collega’s de leukste samenstelling in mijn vakgebied. 

Terug

eva foto.jpeg

Eva van Noort

secretaresse

 

Eva
Eva

Werkzaamheden;

Ik ben op de maandag en dinsdag de secretaresse van de praktijk op de locatie aan deVan Kinsbergenstraat. Ik zorg dat binnengekomen mails worden verwerkt en hoop hierbij iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Daarnaast ben ik op deze dagen telefonisch bereikbaar voor vraag en antwoord. 

Achtergrond en werkervaring:

Ik heb mijn master psychologie afgerond, maar wilde liever leerkracht worden in het basisonderwijs. Na ook de PABO te hebben afgerond sta ik inmiddels een aantal dagen voor de klas en dat samen met mijn werk bij Psychologenpraktijken Bos en Lommer levert een hele leuke en afwisselende werkweek op waar ik veel energie uithaal.

 

Terug

bottom of page