top of page

Psychologenpraktijk C. Schuytstraat

 

 

Bram Pieters
Foto Bram (2).jpg

Bram Pieters

psycholoog,
psychotherapeut

werktalen: Nederlands

email: bram.pieters@psychologeninamsterdamwest.nl

Werkzaamheden:

In 2020 heb ik de opleiding tot psychoanalytisch psychotherapeut bij de NVPP met succes afgerond. Mijn belangstelling gaat vooral uit naar langdurende psychoanalytische psychotherapie bij volwassenen (individueel/paren/groepen) met karakterproblematiek, stemmings-, angst- en/of eetstoornissen. Tevens voer ik graag op indicatie aanvullend persoonlijkheidsdiagnostiek uit met behulp van de Rorschach. Voorts heb ik affiniteit met het bieden van groepstherapie en "trainingen" in mindfulness / aandachtsgerichte cognitieve therapie (ACT).

Achtergrond en werkervaring:

Gedurende mijn studie aan de Universiteit van Amsterdam heb ik mij altijd sterk aangetrokken gevoeld tot het psychoanalytische referentiekader. Mijn afstudeeropdracht en stage heb ik dan ook bij het Nederlands Psychoanalytisch Instituut gedaan.
 

Na mijn afstuderen heb ik een vaste betrekking bij het NPI als diagnostisch medewerker gekregen en was als onderzoeksmedewerker verbonden aan het Cohortproject: effectiviteit psychoanalytische behandelingen, waarbij mijn bijdrage specifiek de Rorschach betrof. Tegelijkertijd was ik actief bij de Vereniging voor de Rorschach, als docent/supervisor, en later ook als voorzitter. Op freelance basis voerde ik daarnaast geregeld bij het Pieter Baan Centrum aanvullend persoonlijkheidsdiagnostiek uit met behulp van de Rorschach.
 

Naast mijn diagnostische werk ben ik eind 2006 begonnen bij de Praktijk voor Psychotherapie Amsterdam e.o. waar ik mij naast psychodiagnostische werkzaamheden voornamelijk ben gaan richten op therapeutische werkzaamheden. Daar ben ik vervolgens in 2008 begonnen met de opleiding tot psychotherapeut bij de RINO Amsterdam. Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Psychologenpraktijk Bos en Lommer aan de Baarsjes in Amsterdam.

 

Terug

Foto Kim nw.jpg

Kim Schäffer

gezondheidszorgpsycholoog 

 

werktalen: Nederlands

email: kim.schaffer@psychologeninamsterdamwest.nl

Kim

Werkzaamheden:

Ik geloof dat mensen gelijk zijn in de universele emoties die wij ervaren en dat iedereen op een moment in het leven wordt geconfronteerd met de eigen kwetsbaarheid, breekbaarheid en onmacht. Dit kan komen door ingrijpende gebeurtenissen, zoals verliezen, of meerdere factoren in de omgeving waardoor druk ontstaat en iemand tijdelijk minder gevoel van controle ervaart. Het is voor mij een uitdaging om als psycholoog creatief te zijn en opzoek te gaan naar dat wat werkzaam is voor velen, maar tegelijk aansluit bij de persoon die tegen over mij zit. Mijn interesse ligt op het gebied van relatieproblemen en problemen in het contact met anderen, zoals bindings- of verlatingsangst, maar bijvoorbeeld ook autisme. Tevens geef ik voornamelijk behandelingen gericht op de meest voorkomende klachten onder Nederlanders: angst en depressie. Hierbij hou ik rekening met de onderliggende persoonlijkheid en hechtingsproblemen. Tevens gebruik ik vanwege mijn Indische achtergrond en liefde voor reizen technieken uit de oosterse filosofie, zoals meditatie en mindfulness. Binnen de praktijk zal ik ook traumabehandelingen geven door het gebruik van EMDR. Daarnaast ben ik van mening dat een behandeling niet langer moet duren dan nodig, maar dat het wenselijk is om goed te bepalen waarom bepaalde klachten bestaan, zeker wanneer deze terugkerend zijn.

Achtergrond en werkervaring:

Mijn werkervaring in het kort: Binnen de specialistische GGZ heb ik bij grote instellingen van de Parnassia Groep gewerkt waar ik veel ervaring heb kunnen opdoen in het werken met kinderen, jongeren en volwassenen. Hierbij heb ik behandelingen gegeven voor uiteenlopende klachten zoals ADHD, autisme, persoonlijkheidsproblematiek en angst of depressieve stoornissen. Voorheen werkzaam als psycholoog bij Lucertis en PsyQ.

Terug

Lien zittend_edited_edited.jpg

Lien Vossen

psycholoog Msc

 

werktalen: Nederlands 

email: lien.vossen@psychologeninamsterdamwest.nl

 

Lien

Werkzaamheden:

Volgens de positieve psychologie kunnen we allemaal gelukkig zijn wanneer we hier de juiste voorwaarden aan stellen. Het vergroten van je eigen veerkracht is hier een essentieel onderdeel in. Mijn visie is dat we dit nooit alleen hoeven te doen. Hulp vragen ís al een onderdeel van het tonen van je vaardigheid tot veerkracht. En samen komen we altijd verder dan alleen. Als positief psycholoog ben ik gespecialiseerd in de psychologie van vitaliteit, geluk, voldoening en veerkracht. Ik werk graag met bewustzijnsgroei, introspectie, relatiedynamieken en levensfaseproblemathiek.  

Achtergrond en werkervaring:

Vanuit mijn stage heb ik als psycholoog en trainer gewerkt aan het ontwikkelen en geven van leiderschapstrainingen bij een start up bedrijf. Hierna ben ik zelf als ondernemer in de gezondheidszorg gaan werken. Inmiddels vind ik de combinatie van ondernemen én werken bij een praktijk met collega’s de leukste samenstelling in mijn vakgebied. 

Terug

Puck Hartog

psycholoog Msc

 

werktalen: Nederlands, Engels

email: puck.hartog@psychologeninamsterdamwest.nl

 

Puck
Puck - Path of the feminine retreat-2.PNG

Werkzaamheden:

Achtergrond en werkervaring:

Iedereen is uniek, daarom is elke behandeling ook uniek. Samen onderzoeken we waar je in vastloopt en welke aanpak daar het beste bij past. In elke klacht zit een aspect wat we cognitief hebben te begrijpen en een aspect wat we vanuit ons lijf hebben te voelen. De aanpak die we kiezen zal gericht zijn op het in balans krijgen van deze twee aspecten. Hierbij werk ik vanuit de methodieken Cognitieve Gedragstherapie, Acceptance & Commitment Therapy, Schematherapie en Emotion Focused Therapy. Daarnaast werk ik ook met mindfulness en lichaamsgerichte therapie. Welke aanpak we ook kiezen, het uiteindelijke doel is vaak hetzelfde: jou weer in je kracht te laten staan om toekomstige lastige situaties aan te kunnen. Ik help je daar graag bij.

 

Al voor het afronden van mijn studie Klinische Psychologie in 2020 was ik werkzaam bij een instelling gespecialiseerd in de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. Hier heb ik in totaal 4 jaar gewerkt en heb ik veel geleerd over hechting, het opbouwen van een veilige therapeutische relatie en klachten te begrijpen vanuit een ontwikkelingsperspectief. Afgelopen 2 jaar heb ik meer generalistische ervaring opgedaan en behandelde ik zowel binnen de basis- als specialistische GGZ. Hier bood ik behandelingen voor o.a. angst, dwang, depressie, burn out, ADHD.  

 

Nascholingscursussen: Cognitieve Gedragstherapie (CGT; 100 uur), Schematherapie basiscursus, Mentalization Based Therapy (MBT; deel 1), Trauma-Sensitive Yoga (TCTSY; 300 uur) en Emotion Focused Therapy (EFT; level 1).

 

Wat je van mij kan verwachten is een rustige, warme, compassievolle behandelaar die werkt vanuit een balans tussen creativiteit en structuur

Terug

Jelmer Haverkate

secretaretarieel medewerker

 

Foto Jelmer.jpg
Jelmer

"Werkzaamheden:

Als medewerker van het secretariaat verwerk ik aanmeldingen en draag ik zorg voor het wachtlijstbeheer. Verder coördineer ik het facturatieproces van de freelance medewerkers. Ook beantwoord ik allerlei administratieve vragen per mail en telefoon.

 

Achtergrond en werkervaring:

Naast mijn werk bij de praktijk volg ik de opleiding Economics and Business Economics aan de VU, wat mooi aansluit bij de financieel-administratieve taken van mijn functie. Daarnaast heb ik door mijn jarenlange ervaring in de hospitality branche veel affiniteit met mensen zich welkom laten voelen."

Terug

bottom of page