top of page

Psychologenpraktijk Bos en Lommer

 

 

Walter Brania

psychotherapeut,

klinisch psycholoog

praktijkhouder

specialisatie cognitief gedragstherapeut

 

werktalen: Nederlands, Duits, Engels

email: walter.brania@psychologeninamsterdamwest.nl

Walter Brania

In 1984 was Walter Brania de oprichter van de Psychologenpraktijk Bos en Lommer, 

Brania geeft individuele- en partnerrelatietherapieën, gezins- en groepstherapieën. Zowel met adolescenten, volwassenen als met oudere cliënten.

De cognitieve aandachtgerichte therapie is zijn voorkeursmethode geworden. 

Deze past hij individueel toe, de zogeheten mindfulness based cognitive therapy (MBCT), met inbegrip van de ‘exposure-variant’ daarvan: een mindful, direct ervaren in het lichaam van ademhaling, emoties, cognities en beelden. 

Ook heeft hij samen met collega Robert Kloek (suyl) inmiddels ruim 8 jaar ervaring met mindfulness groepen, zowel de basistraining als de vervolggroepstherapie. Dit laatste is zo weinig mogelijk verbaal en zoveel mogelijk ervaringsgericht. 

Ook mindful yoga, loopmeditatie, stiltedagen en mindful nonverbale expressie wordt daarbij in deze totaalaanpak geïntegreerd.

 

Terug

Casper Koene

gezondheidszorgpsycholoog,

psychotherapeut,

praktijkopleider
 

werktalen: Nederlands, Duits, Engels

email: casper.koene@psychologeninamsterdamwest.nl

Casper Koene

Motto: Het goede leven is een proces en niet een toestand. Het is een richting en geen bestemming. Carl Rogers: ‘On Becoming a Person’, 1961
 

Werkzaamheden

Ik behandel adolescenten, volwassenen en ouderen met uiteenlopende problematiek.

In het bijzonder het omgaan met rouw, identiteits- en existentiële problematiek spreekt mij erg aan. Dat gaat dan dikwijls in een wat langer durende, individuele psychotherapie met de cliëntgerichte oriëntatie als vertrekpunt. Het werken met hypnose vind ik nog steeds een inspirerende toevoeging aan mijn therapeutisch arsenaal. 

Naast mijn werkzaamheden als psychotherapeut ben ik als praktijkopleider verantwoordelijk voor de begeleiding binnen de praktijk van de collega’s die de post-master beroepsopleiding volgen die leidt tot de wettelijke kwalificatie als gezondheidszorgpsycholoog of psychotherapeut.

 

Achtergrond en werkervaring

In 1971 voltooide ik mijn studie klinische psychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Ik ben werkzaam geweest in de sociale werkvoorziening, de zorg voor verstandelijk gehandicapten en verbonden geweest aan een psychiatrisch poliklinisch centrum.

Nadien was ik zelfstandig gevestigd als eerstelijnspsycholoog en psychotherapeut en heb ik mij vervolgens in 2004 aangesloten bij de Psychologen Praktijk Bos en Lommer. Naast eerder genoemde werkzaamheden adviseer ik binnen en buiten onze praktijk in kwesties van de beroepsethiek.

In mijn woonplaats Brussel ben ik verbonden aan CITHE international therapy centre.

 

Zie voor meer informatie mijn LinkedIn pagina: http://www.linkedin.com/pub/casper-koene/8/92a/8ab

 

Terug

Ralph de Vries

psychotherapeut

 

werktalen: Nederlands, Engels

email: rralphdevries@hotmail.com

Ralph de Vries

Werkzaamheden

Ik behandel adolescenten, volwassenen en ouderen met uiteenlopende problematiek. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar het behandelen van identiteits-, persoonlijkheids- en levensfaseproblematiek, meestal door middel van langdurend cliëntgerichte of psychoanalytische psychotherapie. Ook heb ik veel affiniteit met het behandelen van rouwproblematiek door middel van hypnose en problematiek in de traumaverwerking door middel van EMDR. Ik heb mij daarbij de afgelopen tijd verdiept in de partner en relatietherapie. In 2012 en 2013 heb ik samen met Karin Mydosh een psychodynamische groepspsychotherapie geleid.
 

Achtergrond en werkervaring

In 2009 studeerde ik af na mijn opleiding Sociale en Klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij de Praktijk voor Psychotherapie Amsterdam, waar ik vervolgens nog een jaar werkzaam ben geweest als basispsycholoog. Ik deed hier psychodiagnostisch onderzoek, schreef psychologische testrapporten, voerde psychotherapeutische behandelingen uit. Sinds maart 2010 ben ik werkzaam bij Psychologen Praktijk Bos en Lommer als psychotherapeut in opleiding. In het voorjaar van 2014 zal ik mijn opleiding tot psychotherapeut afronden.

 

Terug

Joke Vroegindeweij

Joke Vroegindeweij

psychotherapeut

werktalen: Nederlands

email: joke.vroegindeweij@psychologeninamsterdamwest.nl

 

 

Mijn manier van contact maken in mijn werk staat in het teken van mogelijkheden, optimisme, betrokkenheid en eerlijkheid zonder oordeel. Ik ben van mening dat uitgaan van kracht en potentie meer ruimte schept dan louter kijken naar problemen of klachten. Door oorzaken buiten ons om neemt het leven vaak een wending zonder dat wij daar verantwoordelijk voor zijn. Toch voelen we ons vaak schuldig of schamen we ons. Ik heb in mijn werk gezien dat vooral deze twee gevoelens bepalend kunnen zijn voor keuzes die we wel of niet maken. En dat de kwaliteit van leven door onze (negatieve) manier van denken wordt gekleurd.
 

Naast gesprekken die inzicht kunnen geven in het ontstaan van klachten ben ik dus ook voorstander van cognitieve gedragstherapie. Dit betekent dat ook het denken en het waarnemen van gebeurtenissen wordt besproken en eventueel uitgedaagd. De vraag die dan gesteld wordt : “ Is het waar wat u denkt ? ”, is voor mij een belangrijke richtlijn. Eerst het verwerven van inzicht in het ontstaan van waarom iemand is vastgelopen, om vervolgens te zoeken naar een zo goed mogelijk op maat aansluitende behandeling, is een uitdaging die ik graag aanga. 
 

Ik ben op latere leeftijd psychologie gaan studeren. Ik heb gewerkt bij Interapy, waar ik online E- health behandelaar was. De trauma-, paniek-,  depressie- en burnoutbehandelingen, die ik  via de computer gaf,  waren  mijn specialisme.  De laatste jaren heb ik met veel plezier therapie gegeven bij een eerstelijns psychologenpraktijk in Amsterdam. 

 

Terug

Foto_Rik_ZW.jpg

Alexis Janssen

psycholoog

werktalen: Nederlands

email: rik.janssen@psychologeninamsterdamwest.nl

Alexis

Werkzaamheden:

Sinds juni 2020 werk ik als basispsycholoog bij de praktijk Bos en Lommer, waar ik intakes en behandeling doe met volwassenen. 

Daarnaast wordt ik opgeleid in het geven van Cognitieve Gedragstherapie. Ik hoop mensen praktische werktuigen mee te geven om hun eigen gedachten en gevoelens beter te kunnen begrijpen. 

Ik werk graag met angst-, en stemmingsgerelateerde problematiek, kortdurende behandelingen (BasisGGZ). Daarbij heb ik ervaring op het gebied van verslaving en Post Traumatische Stress Stoornis middels EMDR.

 

Achtergrond en werkervaring:

In het kader van onderzoek werk ik bij Jellinek met mensen met PTSS en verslaving. Daar monitor ik hun klachten d.m.v. psychodiagnostiek vóór, tijdens en na de behandelingen. Het geeft me veel voldoening om te ervaren dat complexe problematiek in vele gevallen volledig kan genezen, met de juiste behandeling. Ik kom uit Amsterdam en heb mijn diploma Psychologie aan de UvA behaald in 2018.  

Terug

bottom of page