top of page

Psychologenpraktijk Bos en Lommer

 

 

Walter Brania

psychotherapeut,

klinisch psycholoog

praktijkhouder

specialisatie cognitief gedragstherapeut

 

werktalen: Nederlands, Duits, Engels

email: walter.brania@psychologeninamsterdamwest.nl

Walter Brania

In 1984 was Walter Brania de oprichter van de Psychologenpraktijk Bos en Lommer, 

Brania geeft individuele- en partnerrelatietherapieën, gezins- en groepstherapieën. Zowel met adolescenten, volwassenen als met oudere cliënten.

De cognitieve aandachtgerichte therapie is zijn voorkeursmethode geworden. 

Deze past hij individueel toe, de zogeheten mindfulness based cognitive therapy (MBCT), met inbegrip van de ‘exposure-variant’ daarvan: een mindful, direct ervaren in het lichaam van ademhaling, emoties, cognities en beelden. 

Ook heeft hij samen met collega Robert Kloek (suyl) inmiddels ruim 8 jaar ervaring met mindfulness groepen, zowel de basistraining als de vervolggroepstherapie. Dit laatste is zo weinig mogelijk verbaal en zoveel mogelijk ervaringsgericht. 

Ook mindful yoga, loopmeditatie, stiltedagen en mindful nonverbale expressie wordt daarbij in deze totaalaanpak geïntegreerd.

 

Terug

Ralph de Vries

psychotherapeut

 

werktalen: Nederlands, Engels

email: rralphdevries@hotmail.com

Ralph

Werkzaamheden

Ik behandel adolescenten, volwassenen en ouderen met uiteenlopende problematiek. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar het behandelen van identiteits-, persoonlijkheids- en levensfaseproblematiek, meestal door middel van langdurend cliëntgerichte of psychoanalytische psychotherapie. Ook heb ik veel affiniteit met het behandelen van rouwproblematiek door middel van hypnose en problematiek in de traumaverwerking door middel van EMDR. Ik heb mij daarbij de afgelopen tijd verdiept in de partner en relatietherapie. In 2012 en 2013 heb ik samen met Karin Mydosh een psychodynamische groepspsychotherapie geleid.
 

Achtergrond en werkervaring

In 2009 studeerde ik af na mijn opleiding Sociale en Klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij de Praktijk voor Psychotherapie Amsterdam, waar ik vervolgens nog een jaar werkzaam ben geweest als basispsycholoog. Ik deed hier psychodiagnostisch onderzoek, schreef psychologische testrapporten, voerde psychotherapeutische behandelingen uit. Sinds maart 2010 ben ik werkzaam bij Psychologen Praktijk Bos en Lommer als psychotherapeut in opleiding. In het voorjaar van 2014 zal ik mijn opleiding tot psychotherapeut afronden.

 

Terug

Joke Vroegindeweij

Joke Vroegindeweij

psychotherapeut

werktalen: Nederlands

email: joke.vroegindeweij@psychologeninamsterdamwest.nl

 

 

Werkzaamheden

Mijn manier van contact maken in mijn werk staat in het teken van mogelijkheden, optimisme, betrokkenheid en eerlijkheid zonder oordeel. Ik ben van mening dat uitgaan van kracht en potentie meer ruimte schept dan louter kijken naar problemen of klachten. Door oorzaken buiten ons om neemt het leven vaak een wending zonder dat wij daar verantwoordelijk voor zijn. Toch voelen we ons vaak schuldig of schamen we ons. Ik heb in mijn werk gezien dat vooral deze twee gevoelens bepalend kunnen zijn voor keuzes die we wel of niet maken. En dat de kwaliteit van leven door onze (negatieve) manier van denken wordt gekleurd.
 

Naast gesprekken die inzicht kunnen geven in het ontstaan van klachten ben ik dus ook voorstander van cognitieve gedragstherapie. Dit betekent dat ook het denken en het waarnemen van gebeurtenissen wordt besproken en eventueel uitgedaagd. De vraag die dan gesteld wordt : “ Is het waar wat u denkt ? ”, is voor mij een belangrijke richtlijn. Eerst het verwerven van inzicht in het ontstaan van waarom iemand is vastgelopen, om vervolgens te zoeken naar een zo goed mogelijk op maat aansluitende behandeling, is een uitdaging die ik graag aanga. 
 

Achtergrond en werkervaring

Ik ben op latere leeftijd psychologie gaan studeren. Ik heb gewerkt bij Interapy, waar ik online E- health behandelaar was. De trauma-, paniek-,  depressie- en burnoutbehandelingen, die ik  via de computer gaf,  waren  mijn specialisme.  De laatste jaren heb ik met veel plezier therapie gegeven bij een eerstelijns psychologenpraktijk in Amsterdam. 

 

Terug

eva foto.jpeg

Eva van Noort

secretaresse

 

Eva

Werkzaamheden;

Ik ben op de maandag en dinsdag de secretaresse van de praktijk op de locatie aan deVan Kinsbergenstraat. Ik zorg dat binnengekomen mails worden verwerkt en hoop hierbij iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Daarnaast ben ik op deze dagen telefonisch bereikbaar voor vraag en antwoord. 

Achtergrond en werkervaring:

Ik heb mijn master psychologie afgerond, maar wilde liever leerkracht worden in het basisonderwijs. Na ook de PABO te hebben afgerond sta ik inmiddels een aantal dagen voor de klas en dat samen met mijn werk bij Psychologenpraktijken Bos en Lommer levert een hele leuke en afwisselende werkweek op waar ik veel energie uithaal.

 

Terug

Foto Jelmer.jpg

Jelmer Haverkate

secretaretarieel medewerker

 

Jelmer

"Werkzaamheden:

Als medewerker van het secretariaat verwerk ik aanmeldingen en draag ik zorg voor het wachtlijstbeheer. Verder coördineer ik het facturatieproces van de freelance medewerkers. Ook beantwoord ik allerlei administratieve vragen per mail en telefoon.

 

Achtergrond en werkervaring:

Naast mijn werk bij de praktijk volg ik de opleiding Economics and Business Economics aan de VU, wat mooi aansluit bij de financieel-administratieve taken van mijn functie. Daarnaast heb ik door mijn jarenlange ervaring in de hospitality branche veel affiniteit met mensen zich welkom laten voelen."

Terug

bottom of page